Új szolgáltatás: Kültéri fitnesz eszközök és kondiparkok ellenőrzése, vizsgálata és tanúsítása

Új szolgáltatással állunk partnereink rendelkezésére

2020. november 30-án lépett hatályba a 24/2020. (VII. 3.) ITM rendelet az „Egyes szórakoztatási célú berendezések, létesítmények és ideiglenes szerkezetek, valamint szórakozási célú sporteszközök biztonságosságáról”. A rendelet hatályba lépésétől a hatáskörébe tartozó termékek forgalomba hozatalára, üzemeltetésére és használatára hasonló szigorú előírások érvényesek, mint például a játszótéri eszközök esetén.

Forgalomba hozni, valamint használatba venni a rendelet hatálya alá tartozó terméket csak az arra kijelölt tanúsító szervezet által kiállított megfelelőségi tanúsítvány birtokában lehet. A már használatban lévő eszközöket pedig a rendeletben szabályozott időközönként kijelölt szervezettel ellenőriztetni kell. Az ellenőrzés időköze termékenként változó.

A kondiparkok, kondigépek és kültéri fitnesz eszközök megfelelőségének megítélése az MSZ EN 16630:2015 számú szabvány előírásai alapján történik.

Az AGMI Zrt. vállalja a 24/2020. (VII. 3.) ITM rendelet 1. számú mellékletének:
– 2.4. pontja alá tartozó olyan, nem nevesített szórakozási célú sporteszköz – amely esetében teljesül az, hogy azokon 1 méternél nagyobb, de 5 méternél kisebb magasságba lehet felmászni, felemelkedni, vagy ebben a magasságban végezhető a mozgás, valamint
– 3.2.1. pontja alá tartozó kondiparkok, kültéri fitnesz eszközök
vizsgálatát, ellenőrzését és tanúsítását a 24/2020. (VII. 3.) ITM rendelet előírásai szerint, a Budapest Főváros Kormányhivatala kijelölése birtokában.

Mindenképp javasolt az újonnan létesülő kondiparkok ellenőrzését elvégeztetni, mivel komoly baleseti veszélyforrást jelenthetnek a nem szabványos gépek és a nem megfelelő telepítés.

Ne feledjék: A felnőttek testi épsége épp oly fontos, mint a gyerekeké!

Elérhetőségeink:
a.) Tanúsítás témában
További információ >>
E-mail cím: tanusitas@agmi.hu
Telefon: 06 30 595 8652
b.) Ellenőrzés témában
További információ >>
E-mail cím: minoseg@agmi.hu
Telefon: 06 30 213 2886

Megosztás