munkahelyi kockazatertekeles n

„Veszély, kockázat” – ugye milyen gyakran használt fogalmak ezek? Halljuk, olvassuk, látjuk a következményeket, az elrettentő példákat, és mégis sokszor bekövetkezik a baj. Olyan helyen is leselkedik ránk, amiről nem is hinnénk!
Nem feltétlenül balesetben vagy hirtelen káreseményben ölt testet egy-egy vészhelyzet kimenetele. Sokszor észrevétlenül, lassan károsodik egészségünk, vagy hosszú idő alatt „érlelődik bajjá” a kedvezőtlen hatású események sora. Kockázatnak akkor is ki vagyunk kitéve, amikor azt hisszük, minden rendben van.

Bizonyára az Ön cége is foglalkoztat alkalmazottakat, üzemeltet telephelyet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, ahol maga a munkahely, a tevékenység és az eszközök számos veszélyforrással rendelkezhetnek. Ezek a veszélyek eredhetnek pl. a veszélyes anyagok kezeléséből, a képernyős munkahelyekből, a munkaeszközökből, az emelőgépekből, a személyzet pszichoszociális kockázataiból.

Minden munkahely egyben veszélyforrás is. De mekkora?

Munkahelyi kockázatértékelés fogalma

Választ a munkahelyi kockázatértékelés ad, melynek célja a veszélyek meghatározása, értékelése és hatékony intézkedéssel a kockázat csökkentése vagy megszüntetése.

Ne csak a józan észre hallgatva, vagy a jól felfogott érdeke miatt gondoljon erre!

Munkahelyi kockázatértékelés jogszabály

A 1993. évi XCIII. számú munkavédelmi törvény előírja a munkahelyek kockázatértékelését és azok évenkénti kötelező felülvizsgálatát. A munkahelyi kockázatértékelés érvényessége 1 év, utána felülvizsgálatot igényel.

Munkahelyi kockázatértékelés készítése

Az AGMI ZRt Minőségügyi és Szakértői Irodája vállalkozik a kockázatértékelés elvégzésére és az évenkénti felülvizsgálatra, beleértve pszichoszociális kockázatokat is.

Végeztesse velünk a kockázatértékelést, mert így
nyugodtan várhatja a regionális munkavédelmi főfelügyelet ellenőrzését!

Mi nem „csak” felülvizsgálunk. Feltárjuk a hiányosságokat és intézkedési javaslatot teszünk a veszélyhelyzet elhárításra.

Kérjen most ajánlatot munkahelyi kockázatértékelés témában!