Játszótéri eszközök tanúsítása

Ön, aki a játszótéri eszközöket gyártja, vagy forgalmazza, NE ADJON ESÉLYT arra, hogy Önt hibáztassák, ha gyermekbaleset történik!

Mire egy játszótéri eszközön gyermekeink élvezhetik a játék örömét, addig számos teendő van vele. Nem elég ellenőrizni, forgalomba hozatal előtt tanúsíttatni is kell. Rendelet szabályozza ennek mikéntjét, hisz gyermekeink biztonságáról, testi épségéről van szó!

Ha Ön játszótéri játszóeszközt gyárt vagy forgalmaz, tudnia kell, hogy a 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet 3.§ szerint:

  • Játszótéri eszköz akkor hozható forgalomba, forgalmazható, telepíthető, illetve vehető használatba, ha az a rendeltetésszerű és a gyermekek szokásos viselkedését figyelembe vevő, előrelátható használata során a használók vagy más személyek biztonságát és egészségét nem veszélyezteti, és megfelel a biztonságossági követelményeknek.
  • A játszótéri eszközt új létesítés, nagyjavítás, csere vagy helyváltoztatás esetén használatba venni a kijelölt szervezet által végzett, a biztonságossági követelményeknek való megfelelést, valamint a megfelelőségi nyilatkozat vagy a megfelelőségi tanúsítvány meglétét ellenőrző vizsgálatot követően lehet.

Az AGMI ZRt Terméktanúsítási Szervezete a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal általi kijelölés alapján – a Minőségügyi és Szakértői Irodánk vizsgálati eredményeire alapozva – vállalja a rendelet hatálya alá tartozó játszótéri eszközök tanúsítását.

Kérjen most ajánlatot!

Név (kötelező)

Cégnév

Telefonszám

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet