Ön mint felelős vezető szeretné tudni, miként védheti,
óvhatja munkatársai testi épségét?

Ezekre a kérdésekre ezen az oldalon találja meg a választ.

Bizonyára az Ön cége is üzemeltet gépeket, berendezéseket, amelyek egy részét az 1993. évi XCIII. számú munkavédelmi törvény a „veszélyes gépek” kategóriájába sorolja.

Néhány példa veszélyes gépekre:

daruk, targoncák, anyagmozgató berendezések, emelőszerkezetek, függesztékek, hegesztő berendezések, ipari hőtechnikai berendezések, ipari festőberendezések, alakító-, megmunkáló- és szabászgépek, papír- és nyomdaipari gépek, fémforgácsoló szerszámgépek, bőr-, cipő-, gumi-, műanyag- és díszműipari gépek, élelmiszeripari gépek, csomagológépek, szállítópályák, kompresszorok, légtartályok; épületek villamos berendezései.

Ahány gép, annyiféle veszélyforrás. Ami viszont közös bennük: alapvetően mechanikai, villamos, hidraulikus vagy pneumatikus rendszerek. Telepítésük, működtetésük, karbantartásuk olyan tevékenységek, melyeknek következtében a gépkezelőt és kiszolgálót sérülés érheti. Leggyakoribbak a becsípődéssel, vágással, töréssel, csonkolással, égéssel vagy áramütéssel járó balesetek.

A munkavédelmi törvény előírja a gépek időszakos, telepítés, nagyjavítás utáni biztonságtechnikai felülvizsgálatát.

Ne várja meg a gépek okozta balesetet, ennek kivizsgálását, az esetleges gépleállást vagy leállíttatást, a termelés és az árbevétel kiesését, a cég sajtó általi hírbe hozását, a pereskedéseket.

Ha minket, az AGMI ZRt Minőségügyi és Szakértői Irodáját hívja,
nyugodtan fogadhatja a regionális munkavédelmi főfelügyelet ellenőrzését!

Mi nem csak hibalistát, megoldási javaslatokat is adunk.

Kérjen most ajánlatot!

[contact-form-7 id=”538″ title=”Árajánlatkérés munkavédelem témában”]